Akadálymentes verzió  
     
Gébárti Kézművesek Háza

Információs Pont: Gébárti Kézművesek Háza
8900 Zalaegerszeg, Gébárti-tó 0737/80 hrsz.
+36-92/312744, +36-21/5568086, +36-20/2601429
www.kereszturyvmk.hu

A Gébárti Kézművesek Háza Zalaegerszeg egyik legszebb környezetében, a Gébárti-tó szomszédságában helyezkedik el. Tevékenységében a tárgyalkotó népművészet, a képzőművészet, a közművelődés egyaránt helyet kap. A Kézművesek Háza 1981-82-ben épült fel a Zala Megyei Népművészeti Egyesület által megteremtett nagy társadalmi összefogással. Immár 35 éve szolgálja a magyar tárgyalkotó népművészet és kézművesség hagyományainak megőrzését, fejlesztését, továbbadását.

A ház és az Egyesület 8 alkotócsoportot működtet. Kézműves műhelyekben folyik az alkotómunka és a közösségi oktatási, bemutatási tevékenység minden korosztály részére. A műhelyeken kívül a közösségi tér is alkalmas foglalkozások, kisebb konferenciák, események lebonyolítására. Műhelyeik: fafaragó-műhely, kovácsműhely, fazekasműhely, szálasanyag-feldolgozó műhely. Büszkék a 20 éve létrehozott honfoglalás kori vezér jurtára, melyet az egyesület tagsága hozott létre. Nagy rendezvényeik: Fazekas és Keramikus Fesztivál, Családi Pünkösd, „Tök jó!” Gébárti Tökfesztivál, Nyitott Műhelygalériák Napja - a kézműves tevékenységek népszerűsítését végzik e rendezvényeken..

Nyári táboraik különböző korosztályokat vonzanak,a tárgyalkotás megismerésébe: gyermek, ifjúsági, és felnőtt szaktáborok. A ház és az Egyesület elválaszthatatlan partnerek, egymás tevékenységét kiegészítve példaértékűen működnek. Az Egyesület a 6. határon átnyúló programját bonyolítja horvát partnereivel, CultuRevive Tour névvel, mely a kézművesség, a természetes anyagok használata és a turizmus összekötésével egy határon átnyúló kézműves túraútvonalat hoz létre.

img src="http://www.culturevive.eu/tartalom/egyebek/Kepek/infopontok/magyar/foto_12.jpg" width="500" height="336" alt="" />

Kapcsolat
Zala Megyei Népművészeti Egyesület
Zalaegerszeg, Gébárti-tó 0737/80. hrsz +36 92 312 744 zmegyesulet@gmail.com
Támogató

This webpage has been produced with the financial assistance of the European Union. The content of the webpage is the sole responsibility of and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union and/or the Managing Authority.”

Minden jog fenntartva ! © 2017. Zala Megyei Népművészeti Egyesület