Za osobe s invaliditetom  
     
Najnoviji foto galerija

2019.01.25. Zatvarajuća konferencija 10 slike u galeriji
Kalendar
2024. travan   
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
O projektu

Podaci projekta

Naziv: „Održivi razvoj ekološko kulturnog turizma u Koprivničko-križevačkoj, Međimurskoj županiji i županiji Zala
Akronim projekta
Referentni broj projekta
INTERREG V-A Program prekogranične suradnje Mađarske i Hrvatske 2014-2020

Prioritetna os: Održivo korištenje prirodnih i kulturnih vrijednosti
Investicijski prioritet: Očuvanje, zaštita, promocija i razvoj prirodnog i kulturnog nasljeđa
Komponent: Tematske rute i ostali turistički proizvodi

Vodeći partner (Mađarska): Udruga narodne umjetnosti županije Zala

Partneri (Hrvatska):

  •  Turistička zajednica grada Koprivnice
  • - Centar dr. Rudolfa Steinera

Trajanje projekta: 01.06.2017 – 31.01.2019.

Ukupni proračun projekta: 323.250,32 €

Odobreno od strane EFRR: 274.762,77 €

Svoja sredstva: 34.427,11 €

Državni doprinos : 14.060,44 €

Ideja projekta CultuREvive Tour:

Projektni partneri su iz predhodnih programa HU-HR IPA-e obavili dva projekta s kulturnim sadržajem, a koji su imali naziv CultuREvive I i II. Uspješna suradnja potaknula je partnere da izgrade dugoročnu održivost na temelju predhodnih rezultata i da stvore inovativni turistički proizvod koji se temelji na zajedničkoj kulturnoj i prirodnoj baštini, čime se potiče održiva uporaba ekoloških resursa s dodanom vrijednošću. Glavni cilj projekta je stvoriti ekološku turističku rutu na kojoj se nalaze radionice majstora starih zanata, formiranje brenda "CultuREvive Tour", korištenje izrađenih "proizvoda" u svrhu turizma i popularizacija istih. Ruta povezuje obrtnike koji rade na području projekta, proizvode svoje produkte korištenjem prirodnih materijala iz regije, otvoreni su za učenje, razvoj i prijenos znanja te pored ovoga za međusobnu i uzajamnu suradnju s drugim akterima turizma.

Cilj novoga projekta:

Projekt se temelji na realizaciji triju glavnih aktivnosti: stvaranju turističke rute, putem prijenosa i širenja znanja formiranju tematske rute, odnosno promociji ekološko kulturne proizvodnje majstora starih zanata. Nakon projektiranja vanjskog lica projekta, otvaramo informativne točke u svakoj županiji koje će se nalaziti u postojećim turističkim uredima ili obrtničkim objektima majstora.
Cilj ovih točaka je prvenstveno popularizacija novo formirane turističke rute, kao i pripadajućih ostalih turističkih atrakcija i zamenitosi u tom zemljopisnom području.

Osim informativne točke označit ćemo i ostale pojedine postaje na tematskoj stazi informativnim pločama, i to lokacije majstora koji se bave sa ekološko-kulturnim stvaranjem. U info točke položit ćemo reprezentativnu košaru koja će predstaviti ekološko-kulturne proizvode majstora iz regije. Kako bismo promovirali tematsku rutu i u profesionalnim i stručnim sektorima, organiziramo dva studijska putovanja za majstore starih zanata, stručne partnere i osoblju raznih mediji.Smatramo važnim prenijeti ekološko-kulturnu umjetnost, a u tu svrhu će se organizirati radionice, treningi i jedan tematski kamp za majstore, osobama s hendikepom i omladini.
Formiranu tematsku turističku rutu i obrtnički zanat koji se temelji na korištenju ekoloških materijala najefikasnije je moguće diseminirati i promovirati na manifestacijama. U tu svrhu će se organizirati četiri kulturna događanja kod projektnih partnera, a na kojima se mogu predstaviti stvaratelji i popularizirati svoju djelatnost za širu javnost.

Ekološki materijali, obrtništvo i kultura su takvi ključni termini koji su strogo vezani zaštiti okoliša, prema tome uz svih aktivnosti projekta cilj je i podizanje svijesti javnosti o potrebi očuvanja prirodnih vrijednosti okoliša. Korištenjem zajedničke kulturne i prirodne baštine kao novog turističkog proizvoda, projekt također može imati utjecaja na gospodarski razvoj i porast regije.

Kontakt
Zala Megyei Népművészeti Egyesület
Zalaegerszeg, Gébárti-tó 0737/80. hrsz +36 92 312 744 zmegyesulet@gmail.com
Podrška

This webpage has been produced with the financial assistance of the European Union. The content of the webpage is the sole responsibility of and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union and/or the Managing Authority.”

Sva prava pridržana! © 2017. Udruga narodne umjetnosti županije Zala